tisdag 21 maj 2013

Cardigan till vår stora kille

Vår lille Bus fyllde sex år tidigare i år och börjar bli en riktigt stor kille nu. Första fyra tänderna är tappade och gluggen i munnen är större än någonsin, han har lärt sig att cykla (även om han fortfarande behöver träna lite mer på smådetaljer såsom att starta och bromsa..), går på simskola och börjar i förskoleklass nu till hösten. 

Även i garderoben märks det att Bus har vuxit och det behövs ständigt påfyllning av nya kläder. En sak som jag har haft svårt att hitta är bra tröjor utan luva, både i klädaffären och som mönster. Jag hittade ett mönster på en cardigan i det senaste numret av Ottobre och häromdagen sydde jag klart en variant i storlek 140 av den.   



Tyget är en stuvbit från Ohlssons i en härligt mjuk och lite tjockare sweatshirt-kvalitet med "lurvig" baksida. Tröjan passade jättebra och Bus blev genast stormförtjust i det härligt mjuka tyget så det blir säkert fler liknande tröjor i samma kvalitet framöver.

Bäst just nu:
Våren är här och vi pysslar i trädgården. Barnen är mestadels jättesöta med varandra och det märks vilken glädje de har av varandra.

1 kommentar: